Pages

woensdag 1 oktober 2014

Project binnentuin Willinkschool Bennebroek


Na de realisatie van de voortuin van de Willinkschool (fase 1), kwam het Kinderparlement met de behoefte om de binnentuin aan te pakken. Hoewel de binnentuin onderdeel uitmaakt van het totaalplan, zou deze pas in een later stadium aan bod komen. Fase 2 en 3 betreffen namelijk alle borders op het schoolplein en het 4e deelproject gaat over de achteringang, die ook hoognodig een nieuw aanzicht nodig heeft. Pas in fase 5 zou de binnentuin aangepakt worden.
Maar goed, als je kinderen enthousiast maakt met iets, moet je dat vasthouden denk ik. Dus heb ik met het Kinderparlement gesproken en ging ik met (een deel van) hun plannen aan de slag. Dat resulteerde in onderstaand ontwerp.
Het betreft een veilige, vrolijke en ‘groene’ plek waar je kunt (samen)werken, leren of gewoon genieten. Een fijne ruimte voor groot en klein, voor mens en dier. Er komen onder andere fruitbomen, moestuinbakken met kruiden en groenten, loungebanken en picknicktafels, fleurige bloembakken met vlinderstruiken, heel veel vogelhuisjes en een heus insectenhotel!
Om dit alles financieel te realiseren, heeft het tuinteam onder mijn bezielende leiding een aantal lucratieve acties georganiseerd, zoals een bloemen- en plantenmarkt, een pubquiz, een veiling en een stamppottenavond. Op dit moment hopen we dat de opbrengsten voldoende zullen zijn om de basis te kunnen uitvoeren. Ik heb goede hoop want zo is de voortuin tenslotte ook gerealiseerd.
De bestrating en het kunstgras heeft de firma Meeuwenoord uit Noordwijkerhout gelegd. De picknicktafels zijn geschonken door de school zelf en de ouders van groep 8 uit schooljaar 2013/2014.

Uiteraard hou ik jullie van de vorderingen op de hoogte. Tot die tijd zijn deze foto’s van toepassing. De drieluik hangt op school; het is een kindvriendelijk moodboard om alle kinderen te laten zien hoe het gaat worden. Bovendien triggert het de ouders om mee te doen aan de acties!








Bron en foto's: LEEM Concepts
#ontwerp #tuinontwerp #binnentuin #willinkschool #meeuwenoord #kunstgras #duurzaam #kindvriendelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten