Pages

zaterdag 4 oktober 2014

De Woonbeurs 2014; tijd en ogen tekort!


Ieder jaar probeer ik de Woonbeurs te bezoeken. Het is in Nederland toch een van de grootste evenementen op het gebied van interieur en daar wil ik dan genieten van de nieuwe collecties, de grote, mooie merken en de trendy ingerichte paviljoens. En nu ik de trotse eigenaar ben van mijn eigen stylingbedrijf LEEM Concepts, is de Woonbeurs ook een vak-evenement voor mij geworden. Je kunt je dus voorstellen dat ik heel selectief te werk moest gaan en bij voorbaat al tijd en ogen tekort zou komen!
En bij selectief te werk gaan, bedoel ik dan dat ik in deze blog geen woord rep over bijvoorbeeld VT Wonen, die nu zo’n beetje een hele hal heeft geclaimd, of over Karwei die is verkozen tot beste stand 2014. Ook zeg ik niks over de bijzondere - precies de spijker op z'n kop - stand van Eigenhuis & Interieur en More than Classic. Nee, ik wil graag iets laten zien uit het hogere segment maar dan op mijn eigen manier….
Dus start ik deze blog met de meubels van Gelderland; meubels die al vele jaren met liefde en op ambachtelijke wijze worden vervaardigd in Nederland. Een prachtige stand waarbij duidelijk zichtbaar was, dat Gelderland gelukkig nog steeds gecharmeerd is van het tijdloze Scandinavisch design.
Logisch dat ik mijn weg vervolg naar Linteloo (Jan te Linteloo was immers ooit directeur Dutch furniture bij Gelderland). Zij bestaan 20 jaar en hebben de Eigen Huis & Interieur Heritage Award gekregen voor de Verden collectie die werd ontworpen door de veel te jong overleden ontwerper Faas van Dijk.
Verder werd mijn aandacht getrokken naar de sjieke stoffen en elegante meubelcollectie van Prades Interior Concepts alsook naar de eigenzinnige meubels en accessoires van Harvink.
Samenvattend zit je dit najaar goed met veel kleur (poederpastels, kelim en felle kleuren), zachtere vintage, Scandinavisch, blond hout en veel groen. Alle standhouders en stylisten hebben volgens mij een stille oproep gedaan aan alle beursbezoekers en interieurliefhebbers om weer - of meer - bloemen en planten in huis te halen. Mijn advies: zet ze in grote potten of vazen en laat ze vooral opvallen! Zie de voorbeelden op onderstaande foto’s: 












Ben je geïnspireerd maar heb je geen idee hoe jij je huis herst- of winterproof maakt? Neem gerust contact met mij op voor een passend advies!
Bron: LEEM Concepts
Foto’s: LEEM Concepts, Gelderland Groep

#woonbeurs #vtwonen #karwei #gelderland #linteloo #prades #harvink #interieur #interior #colours #furniture #meubels #planten #potten #vazen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten