Pages

donderdag 1 oktober 2015

De nieuwe kleur van 2016: we gaan voor (oker)goud!


AkzoNobel lanceerde in september zijn jaarlijkse wereldwijde studie naar trends op het gebied van kleur, waarbij "a shade of gold" werd onthuld als Kleur van het Jaar 2016.  


"Goud is een voorbeeld van het algemene thema van dualiteit," legt Heleen van Gent uit, hoofd van AkzoNobels Global Aesthetic Center. "Het is helder genoeg om de aandacht te trekken, terwijl het tegelijkertijd subtiel refereert aan geschiedenis en erfgoed. Goud vertegenwoordigt dus een mix van ons verleden, ons heden en onze toekomst." 

LEEM schreef in 2014 al een blog over ‘De Gouden Dagen’, het interior event wat destijds plaatsvond bij Interiors DMF en dít jaar refereerde ik met een inspirerende blog voor Interior Junkie over de kleur goud, genaamd ‘Goudkoorts’.
Deze kleurtrend voor 2016 komt voor mij dan ook niet als een verassing. 




De kleur okergoud staat symbool voor zakelijkheid en diplomatie, snelheid en beweeglijkheid….Ook zou okergeel rust creëren. Als ik deze kleur goed bekijk, en vooral op deze muur hieronder, gaat het inderdaad heel goed met een rustig interieur met grijs- en bruintinten.




Voor mij staat okergoud als symbool voor de verwezenlijking van dromen….op het gebied van luxueus wonen welteverstaan. Heel concreet betekent dat voor mij: een aantal mooie, nieuwe meubelen in het interieur met een vleugje glans.
Daarnaast heeft okergoud ook alles te maken met ambities en succes. Het jaar 2015 is nog niet voorbij, maar ik kijk al uit naar 2016. Met een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe site ben ik hard op weg om nog succesvoller te zijn dan het afgelopen jaar!




Dus okergoud, kom maar op, ik ben er klaar voor!

Hopelijk breng ik je met deze beelden op ideeën en inspireert het om ook jouw woondromen te verwezenlijken!





Tekst: LEEM Concepts
Bron: AkzoNobel
Foto's: 1. Stijlvol Wonen 2. colorel11.tumblr.com, 3. interiorsbykenz.com, 4. bycocoon.com, 5. planete-deco.fr, 6. stijlvolstyling.com, 7. pietboon, 8. stylizimo.com, 9. zsazsabellagio.blogspot.com, 10. tyylit.com, 11. timorousbeasties.com, 12. insideisbeautiful.blogspot.com

#oker #geel #goud #ochre #gold #yellow #interior @akzonobel  #verf #paint #kleur #color 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten