Pages

zaterdag 12 september 2015

Re-styling woonkamer in authentieke jaren ’30 woning


Waar deze bewoners goed op weg waren met een verbouwing van hun bestaande woning, liep het helaas spaak bij de inrichting en de re-styling.
Soms heeft een interieurarchitect een dusdanig vastomlijnd idee, dat daar maar moeilijk van afgeweken kan worden. Dat kan ertoe leiden, dat de opdrachtgever zich niet gehoord en betrokken voelt en daardoor afhaakt.

Dat was hier het geval. Een interieurstylist is dan de oplossing! Een goede interieurstylist is in staat om in de huid te kruipen van de bewoner, zijn of haar stijl te ontdekken indien deze nog niet aanwezig is, deze te vertalen in sprekend beeld en dit op professionele wijze door te voeren in de ruimte waar het om gaat.

Na een uitgebreid intakegesprek, verwerkte ik hun eigen input in een moodboard; een visuele vertaling van wat deze bewoners bedoelen en voor ogen hebben met hun woonkamer. Door te vragen naar de levenswijze en de dagelijkse gewoonten en behoeften, was ik in staat om de juiste stijl, kleuren en interieur-items te adviseren. Het moodboard was in één keer raak, en meteen het startsein om de metamorfose in te zetten!




Hier spelen ruimte, natuurlijke kleuren en -materialen de boventoon. Vandaar dat ik koos voor een rustig palet met olijfgroen als steunkleur.





Binnenkort wordt gestart met de uitvoering van dit plan. Uiteraard houd ik jullie met beeld en tekst op de hoogte van hoe het was en hoe het dan is!







Bron: LEEM Concepts
Foto's: Pinterest
#styling #woonkamer #interieurstylist #interieur #meubelen #moodboard #kleurplan #natuurlijkematerialen #metamorfose


Geen opmerkingen:

Een reactie posten