Pages

woensdag 18 maart 2015

Welkom Mia Colore en Côté Table; warme woonmerken uit het zuiden


Enkele weken geleden werd ik door KimpeX Living benaderd met de vraag of ik voor de merken Mia Colore en Côté Table een aantal inspirerende blogs wilde schrijven. Na mijn kennismaking met deze prachtige woonproducten en gepassioneerde eigenaren van het distributeurschap, Michiel en Arlette Kisjes, ben ik enthousiast aan de slag gegaan met de invulling van die vraag.
Ik stelde voor te starten met een leuk introductie-interview, zodat ook jullie bekend worden met deze twee landelijke woonmerken en vooral met wat ‘wij, woonliefhebbers’ er mee kunnen doen!


KimpeX Living gaat met LEEM Concepts een nieuw publiek bereiken. Hoe zouden jullie je aan je nieuwe lezers willen voorstellen?
“Wij zijn als eenmanszaak gestart op 1 januari 2011 met een aantal agenturen op het gebied van woonaccessoires. Met een markt die in de afgelopen vier jaar andere vormen heeft aangenomen, heeft KimpeX Living zich verder weten te ontplooien. Inmiddels zijn we van agenturen overgegaan naar het rechtstreeks distribueren van Mia Colore en Côté Table voor o.a. de Nederlandse markt.”
Onder de naam KimpeX Living vertegenwoordigen jullie twee merken; Mia Colore en Côté Table. Een passie voor landelijk wonen?
Ja, wij hebben zeker een passie voor landelijk wonen! Door te kiezen voor producten die dicht bij je staan, ben je in staat detaillisten te benaderen die diezelfde passie delen. Dat vormt een loyale band. Commercie is een belangrijk gegeven, maar alleen daarop kan een bedrijf niet functioneren. Er is ook liefde voor een merk of een product nodig.”




Muurdecoratie is booming! Hoe spelen jullie in op deze ontwikkelingen?
“Met Mia Colore werken wij constant aan verbeteringen. Maar we doen niet zomaar iets omdat anderen dit bijvoorbeeld ook doen. De basis ligt voor een groot deel in de kwaliteit van onze producten.
Om een voorbeeld te geven: betonlook is momenteel een hot item. Hier spelen wij met onze nieuwste kalkverftechniek duidelijk op in. Je kunt er zo enorm veel mee! Dichterbij een echte beton uitstraling kom je met een verfsoort niet.
Maar het blijft hier niet bij; wij komen zeer spoedig op de markt met een nieuw soort decoratieve muurafwerking, wat een prima aanleiding is voor weer een aantal workshops.”





Wat is nu eigenlijk het verschil tussen krijt- en kalkverf en wat maakt het merk Mia Colore daarin zo bijzonder?
“Simpel gesteld: krijtverf is effen, mat en heeft een poederige uitstraling. Krijtverf breng je aan met een kwast, roller of airles spuit. Krijtverf is daarnaast een mineraal, ademend type muurverf.
Kalkverf is genuanceerd en breng je bij voorkeur aan met kwast, en kan je achteraf fraai bewerken met natte doek of spons om meer effect te geven. Maar juist ook het verwerken van twee kleuren door elkaar geeft ook prachtige resultaten. Kalkverf is eveneens ademend en een 100% ecologisch product.  
Voorop gesteld dat je op de Nederlandse markt de merken die met echte kalk– en krijtverven werken letterlijk op één hand kunt tellen, is Mia Colore uniek door te werken met natuurlijke pigmenten. Deze pigmenten dragen ertoe bij dat de synthetische toevoegingen in onze krijtverven tot een minimum kunnen worden beperkt, de kleurintensiteit toeneemt, betere dekking wordt gerealiseerd en het rendement per vierkante meter fors toeneemt.”




Wat is tot nu toe het mooiste of meest opvallende project?
“Eén van de meest opvallende is de metamorfose van een tussenwoning geweest, waarmee Mia Colore ook in het woonmagazine Wonen Landelijke Stijl (editie 6 - 2014)
heeft gestaan. Onvoorstelbaar hoe smaakvol die woning is geworden!
Met Côté Table staan wij op het punt een fantastische locatie in te richten met onze artikelen, waar ook een kleine shop aan wordt toegevoegd.
Het is een inspirerende omgeving en geeft voor ons aan dat er mogelijkheden zijn om weer een compleet ander marktsegment op een andere wijze te kunnen bedienen en te laten groeien.”






Jullie hebben voor Mia Colore een heel gewaagde advertentie; wat willen jullie hiermee uitstralen en vertellen?
“Met onze advertenties van Mia Colore vallen wij inderdaad op. Dat is ook precies de bedoeling! Wanneer je de advertentie van Mia Colore tegenkomt, gaat je eerste gedachte niet direct uit naar verf. Je moet het even op je in laten werken.
Ze zijn voorzien van de tekst ‘taste the passion in our paints’ of ‘feel de passion in our paints.’ ‘Taste’ is gelieerd aan de milieuvriendelijkheid en ecologische basis van onze muurverven, die we in deze campagne combineren met producten uit Italië. ‘Feel’ is gelieerd aan de passie waar Italië om bekend staat. De sepia achtergrond staat voor de romantiek.”





Welke nieuwe verfkleuren kunnen we in de lente van jullie verwachten?
“Wij hebben net de nieuwe kleuren geïntroduceerd. Een fraaie lavendel, prachtig zachte terracotta tinten, een mooie grijstint, maar ook nieuwe geel- en wittinten maken deel uit van de nieuwe collectie. Deze hebben wij voorzien van namen die tot de verbeelding spreken, zoals Barolo Vintage, Stunning Grey, Dutch Biscuit, Lemon Pie, Tuscany Fields en Mocca.”





Waar kunnen we jullie producten kopen? Ik zoek heeeel toevallig nog klassiek bestek en mooie onderborden….
“Bij onze Côté Table dealers! Côté Table heeft de website bijna op orde (wordt hard aan gewerkt) dus stuur in de tussentijd een mailtje naar info@kimpexliving.com, dan verwijzen wij je graag door naar een dealer in de buurt.” 





Ik zou de lezers ook graag voorstellen aan een aantal dealers. Aan welke van hen zullen we binnenkort een bezoekje brengen?
"Leuk idee! Ik stel voor dat wij voor Mia Colore op bezoek gaan bij een echt schildersbedrijf met showroom en bij een fraaie woonwinkel. Wellicht kunnen we zelfs binnenkijken bij een project dat is uitgevoerd met Mia Colore kalkverf. En voor Côté Table kiezen wij dan graag voor een horecagelegenheid.”

Spannend! Ik heb er zin in. Tot de volgende editie!


Bron: LEEM Concepts
Foto’s: KimpeX Living


Dit betreft een advertorial.

#miacolore #cotetable #woonaccessoires #wonen #interieur #landelijk #verf #tafeldecoratie #wonenlandelijkestijl #tijdlooswonen #living #home #interior #tabledecorations #chalkpaint #limepaint #landelijkwonen

2 opmerkingen:

  1. Leuk stukje geworden Mascha en mooie foto's ook!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Archana! Wordt een superleuke blogreeks, dus hou die van april ook in de gaten!

      Verwijderen