Pages

zaterdag 14 maart 2015

Binnenkijken in een jaren ’30 woning in Ottawa, Canada


Dit project liet zich omvatten als: ‘toevoeging aan woning en aanbouwen garage’. Daar kun je dan best veel kanten mee op! Na een goed gesprek met de bewoners bleek dat zij hier hun intrek zouden doen met twee kleine kinderen van 3 en 5 jaar, dat het karakter van het huis bewaard moest blijven en dat zij de voorkeur gaven aan een klassieke benadering van het hedendaagse moderne design. Kijk, en dan wordt het toch ineens een heel uitdagende klus! 



Op de begane grond bevindt zich de zithoek, de eethoek, de keuken en de lounge met tv. Deze gehele ruimte is open en de centrale eettafel is als het ware het Center Piece. De grote hanglamp boven de eettafel is daarbij een echte eye catcher!
Wat ik persoonlijk heel goed vind aan dit ontwerp, is het feit dat de openhaard op ooghoogte van en in lijn is met de eettafel. En daarnaast lijkt het alsof er helemaal geen sprake is van een aanbouw; het is een logisch geheel.




Op beid verdiepingen is in het bestaande deel van de woning de originele parketvloer behouden gebleven. In de aanbouw is gebruik gemaakt van een visgraat-eikenvloer met een witte wax, wat vooral de sanitaire ruimtes boven iets frisser, lichter en moderner maken.
De master bedroom en suite is het privédomein van de ouders, waar slapen en relaxen op een stijlvolle manier is gecombineerd.



Je zou het niet zeggen, maar deze verbouwing is met een laag budget gerealiseerd. Door herbestemming van bestaande materialen en vindingrijkheid – een combinatie van low budget meubels en slechts een klein aantal high class design items – heeft de interior designer dit bewerkstelligd.





Heb je ook hulp nodig ten aanzien van een verbouwing, een metamorfose of een kleine aanpassing, neem dan contact op met LEEM Concepts. Ik help je graag!

Bron en foto's: Home Adore
#homeadore #interior #interiordesign #design #interieur #styling #aanbouw #visgraatvloer #hanglamp #masterbedroom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten