Pages

donderdag 25 september 2014

Op bezoek bij Duran Lighting & Interiors – met glans geslaagd!


Tijdens De Gouden Dagen bij Interiors DMF in Zeist ontmoette ik Frank Duran van Duran Lighting & Interiors. Toen hij mij vroeg wat ik precies deed en ik uitlegde dat ik daar was om een blog over de Gouden Dagen te schrijven, werd ik spontaan uitgenodigd bij zijn winkel en atelier in Laren. Ik antwoordde enthousiast dat ik dat dan zou combineren met een tussenstop bij Marcel Wolterinck maar toen bleek dat hij Laren in Gelderland bedoelde….Een pittig eindje rijden dus! Maar hé, hoe vaak krijg je de kans om te zien hoe deze prachtige lampenkappen vervaardigd worden en om je tussen zulke mooie merken te bewegen? Dus stapte ik een week later in de auto met een flesje water en een stukje ontbijtkoek en reed ik dwars over de Veluwe richting Laren. In Gelderland dus!
Eenmaal aangekomen bij de winkel, werd ik heel gastvrij door Frank en Ellen in een prachtig ingericht mini-restaurantje ontvangen met een lekker kopje thee en een heerlijk stukje suikerbrood. Duran is gehuisvest in een mooi, karakteristiek oud pand aan de Deventerweg, dat zij stap voor stap hebben verbouwd en ingericht en waar de stijlvolle, tijdloze ton sur ton stijl van Duran naadloos op aansluit.
Er liggen ook al weer nieuwe plannen klaar om het atelier verder uit te bouwen en de zolderverdieping bij de winkel te betrekken, wat de winkelbeleving zeker nog meer zal doen vergroten!
Frank vertelt, dat zij jaren geleden hun stadse woning in Voorburg inruilden voor een grote boerderij in dit weidse landschap. Een hele stap! Zij richtten toen nog hun boerderij in als een ‘showhome’ waar zij leveranciers uitnodigden. Inmiddels hebben zij ook het ETC Expo in Culemborg verlaten en in Laren deze testwinkel voor ‘sterdealers’ en professionals gecreëerd.
Ze werken samen met gerenommeerde merken als Porta Romana en Blue Nature en voegen daar hun eigen producten en vakwerk aan toe. Op deze selectieve, co-creatieve wijze ontstaat er dus een prachtige interieurwinkel en behouden zij toch hun eigen karakter.
In het atelier staan (naast een aantal hele grote, exclusieve lampen) een drietal grote werktafels voor de verschillende creatieve processen. Daartussen vind je lampenvoeten van diverse materialen, zoals metaal, glas en drijfhout. Heel zorgvuldig worden hier mallen gesneden, verfbadjes geprepareerd, glanzende stoffen geselecteerd en op de kap gezet, biesjes op kleur geverfd en toegevoegd….wat uiteindelijk resulteert in een waanzinnig mooie lampenkap!

Goed om te weten, is dat de nieuwe website volgende week live gaat (www.duran.nl) en dat ze nu ook op facebook te vinden zijn! Like!
Ik ben blij dat ook ìk de oversteek naar het Oosten heb gemaakt, al was het maar voor een middagje. Nu gauw naar een van Duran’s dealers! Ga je mee of geniet je nog even van de foto's?











Bron en foto’s: LEEM Concepts

#duran #lighting #interior #laren #lampen #stijlvol #tijdloos #contemporary #portaromana #bluenature #aangenaamxl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten