Pages

vrijdag 31 juli 2015

LEEM’s vakantie-editie deel II - Betoverend Biarritz


"Biarritz ligt op het snijpunt van west en zuid. Enerzijds zijn er de stranden langs de Golf van Biskaje en anderzijds heerst er een mediterraan joie de vivre. Dat lokt zowel de surfjeugd als de jetset, met een levendige sfeer als resultaat. Enchanté!". 
Dit stukje stond in 2012 in woonmagazine More Than Classic als opening van een mooie reportage over deze Franse badplaats. 

Vanuit ons ‘base camp’ was het een ritje van ongeveer twintig minuutjes naar La Grande Plage, waarachter het PC Hooftstraat-achtige winkelcentrum is gevestigd en gevormd rondom de Marché des Halles. 





We konden daar heel gemakkelijk parkeren; onder een prachtig aangelegd parkje ligt een goede parkeergarage waarna je met een trap uitkomt op de boulevard. Precies waar je dan wilt zijn!



De boulevard: de ‘catwalk’ van Biarritz

Op de boulevard kun je heerlijk flaneren in je nieuwste zomerjurkjes en is het hele aanzicht een lust voor het oog!
Zo kijk je vanaf de luxe terrassen naar de spectaculaire golven van de zo beroemde woeste branding, waar de coole surfdudes hun zojuist geoefende kunsten vertonen.
Maar ook de luxueuze terrassen met hun royale parasols werken als lokaas voor een school vissen.




Haringsalade op Kettal stoeltjes

Dus zaten we regelmatig op zo’n terras aan een heerlijke salade (waaronder een heerlijke zure haringsalade met spaanse pepers) en zag ik daar voor het eerst een heuse, culinair verantwoorde hamburger. En dit alles eet je dan vanuit een kekke design outdoor stoeltje van een gerenommeerd outdoor label, zoals hier van Kettal.




Zon, zee, strand én….Napoleon

Wanneer je heerlijk op het strand ligt en een beetje geniet van het uitzicht, zie je ook het stijlvolle Hôtel du Palais boven op de rotsen staan pronken. Dit paleis is rond 1850 gebouwd in opdracht van Napoleon, nog maar net getrouwd met de Andalusische Eugénie, wat ervoor zorgde dat Biarritz hét centrum voor Europese adel en andere gekroonde hoofden werd. En nog altijd wordt deze mondaine badplaats bezocht door allerlei koninklijke hoogheden.



l’Architecture!

En wat te denken van al die prachtige gebouwen uit het Belle Époque! Ze worden zorgvuldig onderhouden en bieden plaats aan hotels, woningen en chique boetieks van exclusieve modehuizen. 
De architectuur in Biarritz, en in deze gehele streek trouwens, is ongelofelijk mooi en indrukwekkend. Je ziet statige panden met de befaamde Franse balkonnetjes, ‘rijke’ oprijlanen met imposante hekwerken en dito tuinen, maar ook oude kasteeltjes op rotspartijen. Het casino, het Musée de la Mer en zelfs het openbaar zwembad midden op de boulevard zijn een waardevolle toevoeging aan de ‘skyline’ van Biarritz.




Konden we hier nog maar langer blijven! In ieder geval is het zeker en vast een plekje om terug te keren.

In mijn volgende editie laat ik de hipste strandtent (waar ik genoot van zoute oesters en pittige mosselen) van Bidart zien, een strandplaatsje naast Biarritz. Houd de blog in de gaten!



Bron: LEEM Concepts, More Than Classic
Foto's: LEEM Concepts, Hotel du Palais

#ladoucefrance #frankrijk #biarritz #napoleon #france #kasteel #hoteldupalais #castle #overnachting #vakantie #holiday #summer #morethanclassic 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten