Ten zuiden van Biarritz vind je
het strandplaatsje Bidart; een rustigere uitvalsbasis zo naast het druk
bezochte Biarritz. We kregen eerder de tip om in Bidart de lounge bar Blue Cargo
op te zoeken omdat daar een voor Franse begrippen hippe strandtent met een
goede menukaart is gelegen. De combinatie van goede spijs en drank met zon, zee
en strand triggert ons altijd, dus waren we snel om en bezochten we deze leuke
plek dan ook tijdens onze vakantie.
Private Parking
Wanneer je komt aanrijden (het
kan niet missen, er gaat maar één doodlopende weg naar Blue Cargo), merk je
door het aantal en het model geparkeerde auto’s al dat het om een hippe spot
gaat. Je ziet Porsches, Landrovers, Bentleys en meer in die categorie. En aan
het einde van de weg, waar ook direct de ingang is van Blue Cargo, staat een
vriendelijke jongeman die met alle liefde bij aankomst je auto parkeert en ook
weer ophaalt wanneer je weer weggaat.
Met de voetjes in het zand
Met een indrukwekkende trap maak
je een sowieso al een geslaagd entree en wanneer je ‘beneden’ komt, kunnen de
schoentjes uit! Want je loopt heerlijk in het zand naar je gewenste zitplaats.
Dat kan een mooi gedekte tafel zijn, maar ook een duo-ligbed, een lounge bank,
een informele barkruk (aan de tapasbar!) of een privé plekje aan de rand naast
het strand.
Wij kozen voor de luxe gedekte
tafel, want we hadden een missie: de menu- en de wijnkaart!
Huîtres, moules et vin blanc
Al snel had ik de keuze gemaakt:
als klein voorgerechtje nam ik de oesters ‘huîtres fines de claire’ en als
hoofdgerecht deelde ik samen met manlief een pannetje mosselen ‘moules de
bouchot met sauce sakari’. Eerlijk: de lekkerste mosselen ooit gegeten. De saus
maakte echt het verschil, verrukkelijk! En de oesters waren ook niet lullig;
goed van formaat, nog vast aan de schelp en een schijfje citroen met wat fijngemalen
kruiden als garnering. Perfect!
En last but not least namen we
een flesje witte wijn ‘Pouilly Fumé’, een top Sauvignon Blanc uit het Loire dal.
Het kost wat, maar dat de beleving is dan wel compleet. Het was zelfs zo’n
lekker wijntje, dat we nog een flesje bestelden na afloop van de lunch en
daardoor langer bleven!
Interieur = exterieur
Tja, hoe noem je het interieur
van een strandtent aan de Franse kust? Juist: exterieur! Ik was er overigens niet
erg van onder de indruk, maar ik heb er toch een paar foto’s van gemaakt om de
sfeer te schetsen. Niet slecht, en nogmaals, voor Franse begrippen is dit heel wat.
Blue Cargo is een heerlijke plek
om vanuit je luie stoel naar het strand en naar de zee te turen en tussendoor
fantastisch te eten. De bediening is uitstekend, heel gastvrij en vriendelijk. Echt
een aanrader!
Wat me trouwens opvalt, is dat de
Franse horeca erg hun best doet om buitenlandse gasten in het Engels aan te kunnen
spreken. Ik praat liever Frans in Frankrijk, maar als je wilt, kun je
tegenwoordig prima met je Engels uit de voeten. Toch een verbetering ten opzichte
van een aantal jaren geleden.
In de volgende editie neem ik je
mee naar een prachtige woonwinkel met een interieurlabel als Poliform. Tot dan!
Bron en
foto's: LEEM Concepts
#ladoucefrance
#frankrijk #biarritz #france #vakantie #holiday #summer #bluecargo #bidart
#beach #loungebar #club #plage #restaurant
Geen opmerkingen:
Een reactie posten