Pages

vrijdag 7 augustus 2015

LEEM’s vakantie-editie deel III – Lounge Bar Blue Cargo in Bidart


Ten zuiden van Biarritz vind je het strandplaatsje Bidart; een rustigere uitvalsbasis zo naast het druk bezochte Biarritz. We kregen eerder de tip om in Bidart de lounge bar Blue Cargo op te zoeken omdat daar een voor Franse begrippen hippe strandtent met een goede menukaart is gelegen. De combinatie van goede spijs en drank met zon, zee en strand triggert ons altijd, dus waren we snel om en bezochten we deze leuke plek dan ook tijdens onze vakantie.

Private Parking

Wanneer je komt aanrijden (het kan niet missen, er gaat maar één doodlopende weg naar Blue Cargo), merk je door het aantal en het model geparkeerde auto’s al dat het om een hippe spot gaat. Je ziet Porsches, Landrovers, Bentleys en meer in die categorie. En aan het einde van de weg, waar ook direct de ingang is van Blue Cargo, staat een vriendelijke jongeman die met alle liefde bij aankomst je auto parkeert en ook weer ophaalt wanneer je weer weggaat.




Met de voetjes in het zand

Met een indrukwekkende trap maak je een sowieso al een geslaagd entree en wanneer je ‘beneden’ komt, kunnen de schoentjes uit! Want je loopt heerlijk in het zand naar je gewenste zitplaats. Dat kan een mooi gedekte tafel zijn, maar ook een duo-ligbed, een lounge bank, een informele barkruk (aan de tapasbar!) of een privé plekje aan de rand naast het strand.
Wij kozen voor de luxe gedekte tafel, want we hadden een missie: de menu- en de wijnkaart!




Huîtres, moules et vin blanc

Al snel had ik de keuze gemaakt: als klein voorgerechtje nam ik de oesters ‘huîtres fines de claire’ en als hoofdgerecht deelde ik samen met manlief een pannetje mosselen ‘moules de bouchot met sauce sakari’. Eerlijk: de lekkerste mosselen ooit gegeten. De saus maakte echt het verschil, verrukkelijk! En de oesters waren ook niet lullig; goed van formaat, nog vast aan de schelp en een schijfje citroen met wat fijngemalen kruiden als garnering. Perfect!
En last but not least namen we een flesje witte wijn ‘Pouilly Fumé’, een top Sauvignon Blanc uit het Loire dal. Het kost wat, maar dat de beleving is dan wel compleet. Het was zelfs zo’n lekker wijntje, dat we nog een flesje bestelden na afloop van de lunch en daardoor langer bleven!



Interieur = exterieur

Tja, hoe noem je het interieur van een strandtent aan de Franse kust? Juist: exterieur! Ik was er overigens niet erg van onder de indruk, maar ik heb er toch een paar foto’s van gemaakt om de sfeer te schetsen. Niet slecht, en nogmaals, voor Franse begrippen is dit heel wat.

Blue Cargo is een heerlijke plek om vanuit je luie stoel naar het strand en naar de zee te turen en tussendoor fantastisch te eten. De bediening is uitstekend, heel gastvrij en vriendelijk. Echt een aanrader!




Wat me trouwens opvalt, is dat de Franse horeca erg hun best doet om buitenlandse gasten in het Engels aan te kunnen spreken. Ik praat liever Frans in Frankrijk, maar als je wilt, kun je tegenwoordig prima met je Engels uit de voeten. Toch een verbetering ten opzichte van een aantal jaren geleden.

In de volgende editie neem ik je mee naar een prachtige woonwinkel met een interieurlabel als Poliform. Tot dan!

Bron en foto's: LEEM Concepts

#ladoucefrance #frankrijk #biarritz #france #vakantie #holiday #summer #bluecargo #bidart #beach #loungebar #club #plage #restaurant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten