Pages

dinsdag 28 juli 2015

LEEM’s vakantie-editie deel I - Chateau Normandoux



Als het even kan, reizen wij in de grote vakantie af naar de Westkust van Frankrijk. En dit jaar kon het en hadden we onze zinnen gezet op de mondaine badplaats Biarritz in de provincie Aquitaine, wat in het meest zuidelijke deel van West-Frankrijk ligt.

La douce France

Ik houd er zo van, Frankrijk. Het land van de croissants, de stokbroden en de wijn, de charmante chateaus, de tolwegen met aan weerszijden de velden met zonnebloemen, de toch wel onvoorspelbare- en nogal willekeurig optredende gendarmerie en natuurlijk de Eiffeltoren en de Seine (inclusief de drukte op de ringweg van Parijs: de Boulevard Périfphérique, die je gewoon voor lief neemt).
Het land waar de Afrikaanse lelie gewoon een bermplant is en waar de lavendel het glooiende landschap paars kleurt. Het land van de paleizen met fontijnen en beeldentuinen en natuurlijk het land van de zon, de zee, de stranden en de mosselen.
Kortom: la douce France!

Goed voorbereid op weg

En altijd gaan we goed voorbereid op de reis; de auto is gecheckt, de route is bepaald (inclusief tolbadge), de kids hebben een tas met ‘things to do onderweg’ die steevast op de achterbank tussen hun in staat, ik heb een koeltas vol met eten en drinken voor onderweg en achterin de kofferbak ligt een speciaal koffertje voor de eerste overnachting; de tussenstop. Want met de tussenstop begint onze vakantie pas ècht!

Charmant chateau

Manlief had voor deze eerste tussenstop Chateau Normandoux geboekt, vlakbij Poitiers; in het plaatsje Tercé om precies te zijn. En dáár begint ook mijn blogreeks over Frankrijk; een zestiende eeuws kasteel met alles erop en eraan, zoals een kasteeltuin waar je eindeloos in kunt verdwalen, een zwembad met luxe ligbedden, een idyllisch buitenterras, een karakteristiek restaurantje met een goede kaart, en een fijn split level appartementje waar we heerlijk konden uitrusten van de eerste dagrit en ons ook weer in alle rust konden voorbereiden op tweede en laatste dagrit richting eindbestemming.










To good to be true

Op die luxe ligbedden aan het zwembad pikten we allemaal onze eerste zonnestralen, want eerder in Nederland lukte dat niet echt met het herfstachtige weer. En toen ik weer lekker was bijgekomen, maakte ik een paar foto’s van dit prachtige landgoed Normandoux. Te mooi om het niet met jullie te delen….dus geniet lekker met me mee!









Volgende week Deel II van LEEM's vakantie-editie; dan laat ik je de mondaine badplaats Biarritz zien met de mooie kust, La Grande Plage en een paar mooie woonwinkels! Tot dan!


Bron en foto's: LEEM Concepts

#ladoucefrance #frankrijk #chateaunormandoux #poitiers #france #kasteel #kasteeltuin #castle #overnachting #vakantie #holiday #summer 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten