Pages

donderdag 5 maart 2015

Mijn Tuin Idee; 25.000m2 tuinleven!


Op de eerste dag van maart begin je zo zoetjes aan wel te verlangen naar de lente. Daarom had ik die dag een bezoekje gepland aan Mijn Tuin Idee in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze beurs staat al jaren garant voor fraaie showtuinen, de nieuwste collecties tuinmeubelen en praktische en originele tuinideeën. Lekker veel inspiratie dus om de lente officieel welkom te heten!



Wat mij opviel op deze beurs, was dat de trend van wit, grijs en hout ook dit jaar nog doorzet. Daarnaast winnen de duurzame kunststof materialen steeds meer terrein ten opzichte van de meer natuurlijke, onderhoudsintensieve materialen. Composiet wordt vaker toegepast bij tuinpaden, vlonders en terrassen en het authentieke gazon wordt nu definitief vervangen door kunstgras. Dit alles wordt gecombineerd met grijze tegels, al dan niet met een mooi patroon of een reliëf.




Ik ben groot fan van deze ontwikkelingen; tuinieren is heerlijk, maar er moet ook tijd overblijven om te genieten van de tuin.
Bij ons ligt al jaren een heerlijk stukje kunstgras in de tuin. Geen gedoe meer met maaien en bijzaaien, modder na een regenbui of na het leegkieperen van het opblaaszwembad, en geen kale, gele plekken. Nog een bijkomend voordeel: de katten uit de omgeving blijven weg omdat ze geen kuiltjes meer kunnen graven. Wel zo vriendelijk voor de vogeltjes, die bij ons juist zeer welkom zijn!  




Op het gebied van tuinafscheiding zag ik veel wit gestuukte muren (zowel hoog als laag) afgewisseld met schuttingen van antraciet grijzen kunststof lamellen. Stijlvol, functioneel en lekker onderhoudsvriendelijk.
Over het algemeen waren de showtuinen strak aangelegd, met veel rechte lijnen en lange groene borders met vaste planten. Leuk om te zien dat er veel kunst in de tuin werd toegepast. Grote, kleurrijke objecten die door de tuinverlichting echt in de schijnwerpers werden gezet.





De mooiste tuinmeubelen vond ik tot slot bij Tuinmeubel Express, een heel leuk outdoor living merk. Er stonden prachtige lounge elementen met namen van exotische oorden (wat te denken van Ibiza Lounge, Casablanca- of Marrakech dining?). Allemaal afgewerkt met oersterke, waterafstotende buitenstoffen in diverse eigentijdse kleuren zoals wit, grijs, zwart, taupe en jeans. Een mooie olijf- of citroenboom ernaast en je waant je zo op je vakantieadres!



Mijn Tuin Idee is echt een aanrader; of je nu nog een tuin moet laten aanleggen, een kleine aanpassing wilt doen, je terras wilt opleuken of je meubilair moet vervangen. En als je het lastig vindt om keuzes te maken, neem je gewoon een stylist in de arm! LEEM Concepts kan je helpen met een tuinontwerp, een sfeerimpressie of een beplantingsplan. Neem gerust contact op. Ik help je graag!


Bron en foto’s: LEEM Concepts

#mijntuinidee #brabanthallen #denbosch #tuinmeubelexpress #sunexpress #stonebase #vtwonen #buitentegels #tuinbeurs #tuinen #garden #outdoor #gardenfair #tuinidee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten